Obtine un credit online

Creditul online a fost special conceput pentru a ajuta solicitantul sa faca fata unor cheltuieli precum cheltuieli de renovare, calatorii, cheltuieli medicale, finantarea unei casatorii sau cheltuieli pentru bunuri de consum al caror natura nu este precizata.
Fondurile sunt varsate in contul solicitantului care are posibilitatea de a dispune de suma dorita asa cum isi doreste.

In ce consta un credit online? Ca orice tip de credit de consum, creditul online este un tip de credit acordat de catre o institutie financiara nebancara. Durata de rambursare a creditului se intinde de la cateva luni la cativa ani. Durata minima este de trei luni si, in practica, nu exista o perioada maxima, fiecare institutie va decide impreuna cu solicitantul perioada maxima in functie de capacitatea acestuia de rambursare. Cu toate acestea, perioada nu trebuie sa depaseasca perioada de sapte ani.
Suma oferita depinde de la o institutie financiara nebancara la alta. Dobanda este variabila si depinde de fiecare institutie in parte. Acelasi lucru este valabil si in cazul duratei de rambursare a sumei primite. Conditiile de obtinere a unui credit online pot in egala masura varia de la o institutie la alta, se poate intampla ca cererea de credit sa ii fie refuzata solicitantului daca capacitatile sale de rambursare par sa prezinte un risc in urma evaluarii situatiei sale de catre organismul care propune creditul.

La fel ca in cazul oricarui alt tip de credit, pentru creditul online solicitantul dispune de o perioada in care se poate razgandi, de 14 zile dupa semnatura contractului. In orice moment, creditul online se poate rambursa anticipat. Informatiile pe care institutia care ofera creditul trebuie sa le furnizeze si care nu pot fi modificate odata semnat contratul sunt urmatoarele:

– suma totala imprumutata ;
– durata creditului ;
– suma de rambursat in fiecare luna ;
– costul total al creditului ;
– dobanda anuala efectiva (DAE) ;
– modalitatile de rambursare ;

Cererea pentru creditul online se face, dupa cum ii spune si numele, online. Solicitantul nu mai este astfel nevoit sa se deplaseze, are nevoie doar de o conexiune la Internet. Este de ajuns sa completeze un formular si sa trimita informatiile si actele necesare cerute.