Imprumuturi rapide fara garantii

Imprumuturi rapide fara garantii sunt oferite de institutii financiare nebancare (IFN). Institutiile de acest gen lucreaza perfect legal, sunt autorizate si verificate de catre BNR.Nu au in portofoliu toate serviciile oferite de o banca clasica dar in ultima perioada numeroase sunt persoanele care apeleaza la imprumuturi rapide fara garantii datorita numeroaselor avantaje oferite. Avantaje asupra carora ne vom opri in cele ce urmeaza.

Principalele avantaje ale unui imprumut rapid fara garantii sunt flexibilitatea si birocratia minima. Insa ce sunt aceste imprumuturi rapide fara garantii si cine poate beneficia de acest tip de credit?
Imprumuturi rapide fara garantii se refera la orice tip de credit oferit de un IFN care nu este garantat cu un bun sau cu un gaj, doar prin increderea de care se bucura persoana care il solicita. Drept urmare, exista mai multe tipuri de imprumuturi ce pot fi incadrate in aceasta categorie. Am putea aminti cardurile de credit sau imprumuturile acordate studentilor, imprumuturi la baza carora nu exista niciun fel de garantie materiala.

Datorita faptului ca acel contract nu este garantat prin bunuri de valoare, ce se intampla in cazul in care beneficiarul nu mai poate returna suma de bani primita? In acest caz, solvabilitatea clientului este deosebit de importanta. Institutia care i-a acordat creditul il poate actiona pe acesta in instanta pentru a recupera suma prin executarea silita a bunurilor acestuia sau prin poprirea unei sume lunare din conturile sale pana cand datoria se stinge.

In cazul cardului de credit banii imprumutati sunt garantati implicit prin salariul care este virat in fiecare luna in contul benficiarului.

In tara noastra imprumuturile rapide fara garantii sunt din ce in ce mai populare. La un moment dat erau cunoscute sub denumirea de credite doar cu buletinul. Principalul avantaj al unui imprumut rapid fara garantii este dat de faptul ca sunt accesibile, au o perioada scurta de rambursare si suma are o valoare redusa. Este una din cele mai rapide metode de a face rost de o suma de bani. Drept urmare, solutia ideala in cazul unei urgente financiare. Insa, datorita faptului ca reprezinta un risc crescut pentru creditor dobanzile si costurile asociate sunt mai mari.